Rekomendationer

Mina bröllopsvänner

Bröllopsindustrin är enorm och det finns 100 000 val för er att ta ställning till. För att förhoppningsvis underlätta lite för er kommer här en lista på leverantörer och aktörer som jag rekommenderar. Jag kallar dem mina bröllopsvänner för här hamnar bara människor jag personligen mött och arbetat med. Jag kan intyga att de alla är otroligt proffsiga och duktiga på det dem gör, men också att de är varma och hjärliga personer som man vill ha runt sig på sin bröllopsdag. 

 
Foto: Isabell Hesselberg

Foto: Isabell Hesselberg

Planner & Florist 

Linnea och jag delade kontor på en inkubator i Halmstad sommaren 2016 och då förstod jag vilken eldsjäl hon är. Hon är en fantastisk kreatör och har ett öga för att skapa underbara kreationer med blommor. Hon har många års erfarenhet av floristyrket, bröllop och styling och ägnar sig numera bara åt bröllop. Hon ligger bakom alla blommor i boken Bröllop, inspiration för det moderna brudparet (om ni inte redan har den, köp den!) och driver bröllopsbloggen Those lovely days. Linnea sticker ut bland mängden i sin moderna och bohemiska stil, inte en bukett är den andra lik och under tiden som vi delade kontor fick jag med egna ögon se och höra hur hon arbetar 110% för att möta sina kunders önskemål och behov.

Boka Linnea till ert bröllop i Skåne och Halland och låt henne göra allt från bara brudbuketten till helhetstäckande koncept för planering, styling och blommor. Ni kommer inte att ångra er.  

Hemsida: thewildrose.se
Instagram: @thewildrose.se

 

 

Frisör/MUA

Första gången jag mötte Sofia var på ”gräsklipparbröllopet” ute i Hallands skogar sensommaren 2015. Sofia har ingen salong utan utgår från Helsingborg och åker alltid ut till sina brudar. Sedan vårt första bröllop tillsammans har vi jobbat ihop 6-7 gånger och vad som slagit mig varje gång är hennes lugn och noggrannhet. Ofta har hon haft med sig ett helt team av hjälpredor som sminkat och stylat tärnorna medan hon själv lagt allt sitt fokus på bruden, och oavsett stressnivå har hon varit cool-lugn och stöttande. Dessutom gör hon hår och make-up som verkligen sitter och varar hela natten ut vilket jag tycker är otroligt viktigt. Bläddra bland bilderna här intill för att se de kreationer hon gjort på brudar och tärnor jag fotat. 

Hemsida: brudmakeup.se
Instagram: @brudmakeup.se

 

KLÄDER

I min barndoms stad Ängelholm öppnades det en bröllop- och festbutik 2014 som inte är som någon annan jag någonsin besökt. Gunilla som driver Hvita Vackra är otroligt trevlig och har ypperlig smak i vad hon tar in. Här finns moderna vackra klänningar i många olika prisklasser. Det är numera nästan mer en regel än undantag att brudarna jag fotar har köpt sin klänning där och alla berättar de om hur otroligt nöjda de är med servicen. En brud jag fotade 2015 hade problem med sin kjol och då erbjöd Gunilla henne till och med att komma in om butiken på bröllopsdagen för att klä på sig där så att hon personligen kunde se till att kjolen satt perfekt. Hvita Vackra erbjuder även kläder för män samt uthyrning av högtidskläder. Så ta en tur till Ängelholm, staden som gud glömde, men där sydsveriges kanske bästa bröllopsbutik finns (haha)

Hemsida: hvitavackra.se
Instagram: @hvita.vackra

 
 
IMG_4255.JPG

Solist

Gifter ni er på Bjäre, eller i närheten, finns det en solist ni ska ha under er vigsel. Ingen, och då menar jag ingen, berör så mycket med sin sång som Carolina Söderman. Första gången jag hörde henne var på en begravning, sedan har vi mötts på flera bröllop efter det och varje gång jag ser henne i samband med en vigsel blir jag lika glad och vet att det är lika bra att ta fram en pappersnäsduk även till mig själv. Gå in på hennes hemsida och lyssna själva. 

Hemsida: carolinasoderman.se

 

Övriga

Bröllopsfilm i Skåne - Alec Fererra Weddings

Bröllopsfilm i Sverige - Maria Broström Videographer

MUA i Göteborg - Isabell Fransson